Alles wat je moet weten over de infrarood sauna

 

Ben je op zoek naar een manier om te ontspannen na een drukke dag? Dan is de infraroodsauna misschien wel iets voor jou. Het is een populaire vorm van sauna die steeds meer mensen ontdekken. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen? In deze blog leggen we alles uit wat je moet weten over de infrarood sauna. Klik hier als u meer informatie wilt over infrarood sauna’s.

 

De infrarood sauna werkt anders dan de traditionele Finse sauna. Bij een Finse sauna wordt de lucht verwarmd waardoor je gaat zweten. Bij een infrarood sauna wordt niet de lucht verwarmd, maar je huid. De infraroodstraling dringt diep door in je huid, waardoor je spieren ontspannen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Bovendien is de straling goed voor je bloedsomloop en je immuunsysteem.

 

Voordelen

 

Een ander voordeel van de infrarood sauna is dat het minder heet is dan een Finse sauna. Hierdoor is het beter toegankelijk voor mensen die niet goed tegen de hitte kunnen. Bovendien is de infrarood sauna droger dan de traditionele sauna, waardoor je minder snel benauwd wordt. Dit maakt het ook geschikt voor mensen met astma of andere ademhalingsproblemen.

 

Er zijn verschillende soorten infrarood sauna’s. Zo heb je de cabine voor één persoon, maar ook infrarood sauna’s voor meerdere personen. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende soorten stralers. Het advies om warmte voor een infrarood sauna is tussen de 40 en 60 graden Celsius. Je kunt de temperatuur zelf instellen, afhankelijk van wat jij prettig vindt.

 

Lichaam en geest

Een infrarood sauna is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het is een ontspannen manier om tot rust te komen en je hoofd leeg te maken. Je kunt het zien als een vorm van meditatie. Veel mensen ervaren na een bezoek aan de infrarood sauna een heerlijk ontspannen gevoel. Bovendien kan het helpen bij stress en vermoeidheid.

 

Conclusie

De infrarood sauna is een goede keuze als je op zoek bent naar een manier om te ontspannen en je lichaam en geest gezond te houden. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele Finse sauna, zoals de lagere temperatuur en de droge warmte. Daarnaast is het geschikt voor mensen die niet goed tegen de hitte kunnen en kan het helpen bij stress en vermoeidheid. Ben je dus op zoek naar een manier om te ontspannen en je gezondheid te verbeteren? Dan is de infrarood sauna zeker het proberen waard!


Bron: bastu

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *