Dit is waarom je voor de loopband moet kiezen

De een zweert erbij en de ander blijft er zover mogelijk vandaan. De meningen over de loopband specifiek zijn sterk verdeeld. Echter zijn er weinig mensen die echt kunnen uitleggen wat het verschil tussen de loopband en hardlopen eigenlijk is. Is het een beter dan het ander? Of gaat het vooral om wat jij fijner vindt om te doen? Er is meer dan genoeg te zeggen over de loopband. Het heeft zo z’n voor- en nadelen. Ben jij specifiek benieuwd wat de voordelen van trainen op de loopband zijn? Lees dan snel verder! 

De loopband is een stuk veiliger

Iets wat de loopband biedt, is dat je eigenlijk kunt hardlopen zonder daadwerkelijk van A naar B te gaan. Je blijft namelijk op een plek. Dit betekent ook dat je op een donkere winteravond gewoon op de loopband kunt gaan staan, zonder erover na te denken. Dit is niet zo, voor de hardlopers die in weer en wind willen gaan lopen. Als je in de winter ‘s ochtends of ‘s avonds buiten wilt hardlopen is het altijd donker. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat je haast niets ziet. Dit maakt de loopband een stuk veiliger, aangezien je daar met een fel licht op je kunt trainen. Daarnaast blijf je ook nog eens droog!

Schokdemping for the win

Verder is een voordeel van de loopband dat het een ondergrond heeft die over het algemeen niet hard is. Vergeleken met de ondergrond buiten is het zelfs zacht. Hierdoor zal de impact op je spieren ook een stuk minder groot zijn. Zeg maar dag tegen blessures! Daarbij kan het simpelweg ook heel vervelend zijn om steeds te wisselen van verschillende ondergronden tijdens het hardlopen. Heb je hier last van? Dan is de loopband misschien wel de oplossing voor  jou. Zo maak je ook minder vaak misstappen en geloof mij maar: dat wil je niet.

Een loopband kopen? Kijk op www.tunturi.com.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *