Van student tot verslaafde, wat kun je doen?

Het komt jammer genoeg vaak voor, als student elk weekend uit en doordeweeks een feestje en dan ineens merk je op dat je een alcoholverslaving hebt. Het is moeilijk om de levensstijl van feesten en losgaan los te laten en zonder die biertjes doordeweeks kom je eigenlijk de week niet meer door. Wanneer je dit opmerkt in jezelf of in vrienden is het tijd om aan de bel te trekken en dat is niet makkelijk. Toegeven dat je een probleem hebt is de eerste stap en dat is ook wel de grootste want dat is de enige stap die je uiteindelijk echt zelf moet gaan zetten. Maar wanneer die stap gezet is dan hoef je het echt niet meer alleen te doen, want met hulp van professionals kom je samen uit de put.

Blijf bij jezelf en je staat sterk

Wanneer je hulp gaat zoeken kun je terecht bij instanties zoals https://www.connection-sggz.nl of andere gespecialiseerde zorginstellingen. Hier wordt er samen gekeken naar wat mogelijke hulp is voor jou zodat je zo comfortabel en efficiënt mogelijk jouw leven op kan pakken en gewoon weer lekker door kan gaan. Alcoholverslaving hoeft er namelijk niet uit te zien als de stereotypische boze vader die tot 3 uur ‘s nachts voor de tv zit. Het kan iedereen overkomen en je kunt zelfs van buiten eruit zien alsof het gewoon allemaal goed met je gaat. Daarom is het belangrijk om bij jezelf te blijven, want alleen jij weet hoe het met jou gaat.

Verbetering op jouw tempo met een zetje in de rug

Wanneer je hulp hebt gezocht ligt de focus echt op jou. Jij weet hoe snel je kunt of wilt gaan en met de hulp van professionals krijg je dat extra zetje in de rug waardoor je stevige stappen kunt zetten en weer op kan staan als het even tegenzit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *