Hoe veilig is plastische chirurgie?

Steeds meer mensen laten zich opereren aan hun gezicht of lichaam. Dit kan variëren van een borstvergroting tot een facelift, halslift of neuscorrectie. Maar hoe veilig is deze cosmetische ingreep eigenlijk? In deze blog lees je alles over de risico’s van plastische chirurgie.

Risico’s van plastische chirurgie

Elke operatie, hoe klein ook, brengt bepaalde risico’s met zich mee. Zo kan er altijd bloeduitstorting of trombose ontstaan. Daarnaast is er ook een kans op infectie, littekenvorming of zelfs verlamming. Soms kan het lichaam de anesthesie (verdoving) niet verdragen en kan er een allergische reactie optreden. Dit komt gelukkig maar zelden voor. Om deze risico’s te verkleinen wordt er altijd eerst een uitgebreide medische test gedaan voordat je wordt geopereerd.

Plastische chirurgie in Nederland en België

In Nederland en België mogen alleen gediplomeerde plastisch chirurgen werkzaam zijn. Zij moeten minimaal vijf jaar ervaring hebben en elk jaar bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Je bent dus in goede handen als je ervoor kiest om in Nederland of België te laten opereren!

Ook is het belangrijk dat je kiest voor een gerenommeerde kliniek waar regelmatig controles worden uitgevoerd door externe toezichthouders. Zo weet je zeker dat alles volgens de regels verloopt en dat je niet te maken krijgt met malafide praktijken.
Als je twijfelt, neem dan altijd even contact op met de kliniek voordat je daadwerkelijk overgaat tot een operatieve ingreep!

Tot slot willen we je graag wijzen op het feit dat plastische chirurgie nooit 100% risicoloos is. Houd hier dus rekening mee voordat je besluit om jezelf te laten opereren!

Conclusie:

We hopen dat dit blogje je wat inzicht heeft gegeven in de wereld van plastische chirurgie! Bedenk goed of het wel iets voor jou is voordat je daadwerkelijk overgaat tot een operatieve ingreep en laat je altijd goed informeren door een deskundige!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *