Vervelend, maar heel normaal: rugpijn tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent is de kans dat je last krijgt van allerlei pijntjes best groot. De een krijgt dikke voeten en de ander is enorm misselijk ‘s ochtends. Waar in ieder geval veel vrouwen last van hebben is rugpijn, vooral lage rugpijn, als ze zwanger zijn. Wel de helft van de vrouwen heeft hier last van tijdens haar zwangerschap. Wat er vaak mis is bij rugpijn, is dat je houding niet goed is, waardoor er pijn ontstaat. Gelukkig je hiervoor een rugbrace dragen dat werkt als een Houding corrector. Als je je houding weer verbetert zal de rugpijn ook weer wegtrekken. 

Hoe ontstaat rugpijn bij zwangerschap

Rugpijn bij zwangerschap kan dus onder andere ontstaan doordat je een verkeerde houding aanneemt. Dat is niet gek, want een groot deel van je lichaam verandert van vorm. Naast je houding veranderen ook anderen dingen. Zo maak je heel veel hormonen aan die ook invloed kunnen hebben op de soepelheid van je gewrichten. Daarnaast is ook de vorm van je wervelkolom anders tijdens je zwangerschap. Dit komt omdat je baarmoeder groeit en uitweidt. Deze verandering in de wervelkolom veroorzaakt een disbalans in je lichaam en een verplaatsing van het zwaartepunt in je lichaam. Dit kan je onder andere herstellen door een rugbrace te dragen. 

Een goede oplossing tegen rugpijn

Rugpijn kan je dus voorkomen door een rugbrace te dragen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.rug-brace.nl om een passende rugbrace te vinden. Een rugbrace is een mooie oplossing omdat het de pijn bij de oorzaak aanpakt. Je kan bijvoorbeeld ook medicijnen slikken om rugpijn te voorkomen. Hiervoor kan je naar de huisarts. Die weet welke pijnstilling je wel en niet kan slikken in verband met jouw ongeboren kindje. Sommige medicijnen kunnen namelijk schadelijk zijn voor de baby. Het probleem met pijnstilling is echter dat je niks oplost. Je blijft de pijn houden vanwege je verkeerde balans of houding. Een rugbrace is daarom meer aan te raden. 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *